Untitled Document
HomeContactNieuwsbrief
Amerika

Egypte € 1000 tot € 1500

Landeninformatie Egypte | Reisgidsen Egypte | Landkaarten Egypte
Egypte, het land van de farao's en Toetanchamon, heeft zowel eeuwenoude als hedendaagse cultuur met talrijke graven, kerken, kloosters, monumenten, moskeeŽn, musea, minaretten, mummies, ruÔnes, sfinxen en tempels. Een groot deel van het land bestaat uit zandvlaktes en rotsen waardoor de vruchtbare Nijlvallei een opvallend verschil maakt. Egypte is een populaire zonbestemming en je komt bijna tijd tekort om alle hoogtepunten te bezoeken. CaÔro is de levendige hoofdstad met vele bazaars, in Gizeh staan de wereldberoemde piramides, bezoek de vele graftombes in de Vallei der Koningen, de tempel van Luxor of maak een Nijlcruise. Naast cultuur is er ook veel te beleven op sportief gebied. Egypte heeft mooie, brede zandstranden, uitstekende strandhotels en het hele jaar een aangenaam klimaat. Bij de Rode Zee liggen prachtige koraalriffen waar je kunt duiken en snorkelen. In de badplaats Hurghada kunnen diverse watersporten zoals surfen, sportvissen, jetskiŽn of parasailing worden beoefend. Of verken de SinaÔwoestijn op de rug van een kameel, maak een jeepsafari of slaap in een BedoeÔenentent. Een vakantie in Egypte staat garant voor een heerlijke, zonzekere vakantie. Egypte is een ideale vakantiebestemming voor een rondreis, groepsreis, familiereis, singlereis, cruise, kameelsafari, wandelvakantie en strandvakantie.
Reizen EgypteRixos Sharm El Sheikh

8-daagse Zonvakantie naar Rixos Sharm El Sheikh in Sharm el Sheikh
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1032
Reizen EgypteCoral Sea Imperial Sharm

8-daagse Zonvakantie naar Coral Sea Imperial Sharm in Sharm el Sheikh
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1037
Reizen EgyptePremier Le Reve

8-daagse Zonvakantie naar Premier Le Reve in Hurghada
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1039
Reizen EgypteJaz Casa Del Mar Beach

8-daagse Zonvakantie naar Jaz Casa Del Mar Beach in Hurghada
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1091
Reizen EgypteRondreis EGYPTE 'SLOW COMFORT'; Egypte in een rustiger tempo

Op deze rondreis Egypte Slow Comfort ligt het reistempo lager in vergelijk met onze reguliere reizen. Je verblijft in Egypte op drie plaatsen (minder vaak je koffer/reistas inpakken) en maakt excursies vanuit die plekken. De geplande comfortabele accommodatie is uiteraard met zorg uitgezocht en je maakt gebruik van twee binnenlandse vluchten om optimaal van je tijd in Egypte gebruik te kunnen maken. Tijdens deze reis bezoek je de beroemde historische bezienswaardigheden waar Egypte zo om geroemd wordt. Vanuit CaÔro bezoek je de machtige piramides van Gizeh. Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit CaÔro naar Aswan, het leefgebied van de NubiŽrs en uitvalsbasis om optioneel de tempel van Ramses II in Abu Simbel te bezoeken. Je eindigt je reis in Luxor, een waar openluchtmuseum waar je het ene moment wandelt door de tempel van Karnak en het volgende moment een kleurrijke koninklijke tombe in de Vallei der Koningen binnengaat.
Koning AapRondreis

v.a. € 1095
Reizen EgypteRondreis Egypte Hoogtepunten

Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je in elf dagen langs mysterieuze geschiedenis, gastvrije bevolking en indrukwekkende bouwwerken en kunstschatten van Egypte. Ook maken we een mooie cruise over de Nijl. Aan het eind van de reis kun je heerlijk aan de kust genieten van het aangename klimaat.
BaobabRondreis

v.a. € 1098
Reizen EgypteRixos Premium Seagate

8-daagse Zonvakantie naar Rixos Premium Seagate in Sharm el Sheikh
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1136
Reizen Egypte8-daagse familiegroepsreis Het Land van de Farao's

De kinderen hebben op school vast al geleerd over de wereldberoemde piramides, de oude Egyptenaren en de farao's. Hoe leuk is het om met FOX Verre Reizen deze 5.000 jaar oude beschaving in het echt te zien! Deze geweldige familie groepsrondreis gaat onder andere naar CaÔro en Luxor en onderweg zal je alles horen over de goden, tempels, piramides, farao's, sfinxen en oosterse mystiek van dit interessante land. De reis eindigt aan het prachtige strand van de Rode Zee. Een reis naar Egypte is een reis die ongetwijfeld veel indruk op de hele familie zal maken!Tijdens deze afwisselende reis zijn er diverse leuke extra's voor de kinderen, zo krijgen zij een leuke papyrus tekening, de jongens krijgen een stoere tatoeage en wordt het haar van de meisjes op een Nubische manier gestijld. Ook zal de gids de kinderen hun naam leren schrijven in oud-Egyptische hiŽrogliefen. Hoe leuk is dat!Egypte is een land dat al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Naast een boeiende en nog steeds mysterieuze geschiedenis, biedt Egypte ook een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking.†Tijdens deze rondreis leren jong en oud alles over de Egyptenaren. Tijdens de rondreis logeren we in viersterrenhotels op basis van logies en ontbijt en tijdens het strandverblijf op basis van all inclusive!
FoxGroepsreizen

8 dagen

v.a. € 1149
Reizen EgypteSteigenberger Alcazar

8-daagse Zonvakantie naar Steigenberger Alcazar in Sharm el Sheikh
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1173
Reizen EgypteBaron Resort

8-daagse Zonvakantie naar Baron Resort in Sharm el Sheikh
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1188
Reizen EgypteFamiliereis EGYPTE KORT - 9 dagen; Speurtocht naar de Oudheid

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. De mooiste bezienswaardigheden van Egypte en daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dat kan in een dikke week tijdens deze Egypte rondreis. Je bezoekt de enorme piramides van Gizeh en Saqqara,†middeleeuwse marktjes en schitterende musea in CaÔro. De grote tempels van Luxor en Karnak en de mysterieuze dodenstad Thebe. Ter afsluiting reis je naar de badplaats Hurghada, aan de Rode Zee, waar je lekker kunt duiken en snorkelen!
Koning AapFamiliereizen

v.a. € 1195
Reizen EgypteRondreis door Het eeuwenoude Egypte

Ga op 12-daagse Rondreis door Het eeuwenoude Egypte
KrasRondreis

12 dagen

v.a. € 1249
Reizen EgypteBaron Palace

8-daagse Zonvakantie naar Baron Palace in Hurghada
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1288
Reizen Egypte10-daagse groepsrondreis Schatten van Egypte

Een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen, mummies, hiŽroglyfenen, oosterse mystiek, een gastvrije bevolking, de Nijl, een heerlijk klimaat, maar ook de prachtige stranden aan de Rode Zee. Dat is het veelzijdige Egypte.Ontdek met FOX† tijdens deze geweldige rondreis onder andere CaÔro, Luxor en Aswan. In CaÔro duiken we in het hectische Arabische stadsleven van deze miljoenenstad en vanuit hier bezoeken we de wereldberoemde piramides van Gizeh en bewonderen we de schatten in het Egyptisch museum.††Met de nachttrein gaan we naar Aswan om daar aan boord te stappen van onze luxe boot waarmee we de Nijl af varen. Al varend over de levensader van Egypte zie je het woestijnlandschap en het lokale leven langs de Nijl aan je voorbij glijden. Onderweg leggen we regelmatig aan om de oudheidkundige schatten van Edfu, Kom Ombo en Luxor te bewonderen.†In Hurghada kan je in het luxe vijfsterren hotel aan het strand ontspannen en alle indrukken van alle prachtige dingen die je hebt gezien verwerken. Een paar dagen genieten van zon, zee en strand, voordat we met de binnenlandse vlucht weer terugvliegen naar CaÔro om vanaf daar onze terugvlucht naar Amsterdam aan te vangen.††Deze luxe 10-daagse rondreis door Egypte is inclusief een 4-daagse Nijl cruise op basis van volpension, alle entreegelden en je logeert in een comfortabel viersterrenhotels in CaÔro op basis van logies en ontbijt en aan het strand van het vijfsterren hotel in Hurghada zelfs op basis van all inclusive! Jij hoeft alleen nog maar te genieten.†Een reis naar Egypte is een reis die ongetwijfeld veel indruk zal maken!
FoxGroepsreizen

10 dagen

v.a. € 1299
Reizen EgypteROBINSON Club Soma Bay

8-daagse Zonvakantie naar ROBINSON Club Soma Bay in Hurghada
TUIStrandvakantie

8 dagen

v.a. € 1392
Reizen EgypteFamiliereis EGYPTE - 14 dagen; Mummies en farao's

Tijdens deze familiereis maak je kennis met de rijke historie van Egypte en de pracht van de beroemde Rode Zee. Je begint je reis in de ontspannen en meest Europese stad van Egypte, AlexandriŽ. Nadat je in El Alamein overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog hebt gezien reis je door naar de miljoenenstad CaÔro. Dwaal door de oude islamitische wijk met zijn vele leuke winkeltjes, zie hoe ezelkarren en dure autos de weg delen en verbaas je over de piramides. In Luxor kom je oog in oog te staan met het Oude Egypte, de stad lijkt wel een openluchtmuseum. Snorkelend boven ontelbare kleurrijke visjes of lekker luierend aan het strand breng je de laatste dagen van de reis door.
Koning AapFamiliereizen

v.a. € 1395
Reizen Egypte8-daagse privť rondreis Het Rijk van Toetanchamon

Een rondreis door Egypte waarbij je heel veel hoogtepunten van dit mooie land aandoet!Je begint deze reis in een van de grootste metropolen van het Midden Oosten, het levendige CaÔro. Tijdens een interessante dagexcursie breng je hier een bezoek aan de eeuwenoude piramides en de naastgelegen Sphinx. Vanzelfsprekend mag het Egyptisch museum niet ontbreken, je zult je ogen uitkijken in deze schatkamer van de farao. Met de trein reis je vervolgens naar Luxor, de oude hoofdstad van het klassieke rijk. Met een gids bezoek je het dal der koningen aan de westzijde van de Nijl waar talloze graven van de oude heersers, de farao's, liggen. Vergeet niet een kijkje te gaan nemen in de indrukwekkende tempelcomplexen van Karnak en Luxor, gelegen aan de oostzijde van de Nijl, gemakkelijk te bezoeken tijdens het verblijf in de stad. Na al deze indrukwekkende ervaringen is het tijd om te gaan relaxen aan de mooie stranden van de Rode Zee.†Comfortabele hotels op goede locatiesTijdens deze privť-rondreis hebben wij alle hotelovernachtingen al voor je geregeld. Je overnacht in comfortabele en gunstig gelegen vijfsterrenhotels, inclusief ontbijt. Je hebt de mogelijkheid je rondreis te verlengen aan het strand van Hurghada.Reizen per nachttrein en privť transfersHet vervoer tijdens de reis is voor jou geregeld. Per comfortabele nachttrein reis je van CaÔro naar Luxor, op de reisdagen waarbij transfers worden uitgevoerd, geschiedt dit met airconditioned minibus en chauffeur. Deze chauffeur is geen gids en spreekt doorgaans beperkt Engels.
FoxRondreis

8 dagen

v.a. € 1403
Reizen EgypteRondreis EGYPTE - 14 dagen; Van AlexandriŽ naar de Rode Zee

Naast beroemde piramides en moskeeŽn, breng je op deze Egypte rondreis een bezoek aan de meest Europese stad Egypte, AlexandriŽ. Je maakt een ontspannen felukkatocht over de Nijl en slentert door middeleeuwse marktjes. De gezellige badplaats Hurghada met haar mooie stranden en kleurrijke onderwaterwereld vormt een sfeervol slotstuk. Op het terras van een van de sfeervolle restaurantjes kun je genieten van heerlijke visgerechten.
Koning AapRondreis

v.a. € 1495

Reisinformatie

Tijdverschil

Zomer: 1 uur later

Winter: 1 uur later

Beste reistijd

Egypte kan het hele jaar bezocht worden. De maanden september t/m mei is het aangenaamst

Weer

Het weer in Egypte

Reisdocumenten/Visum

Om Egypte in te komen heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 2 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Een visum is verplicht.

Vaccinaties

Informeer minimaal 6 weken van tevoren bij GGD, LCR of een vaccinatiecentrum in de buurt.

Voertaal

Arabisch.

En in de toeristenplaatsen kan men ook redelijk uit de voeten met Engels en Frans

Geld

De Egyptische Pound

Elektriciteit

220-240 Volt.

Op sommige plekken komt nog 110 V voor komt.

Tip: neem een universele wereldstekker mee.

Reacties reizen naar Egypte

Plaats een tip of stel een vraag zodat bezoekers van deze website kunnen reageren.