Untitled Document
HomeContactNieuwsbrief
Amerika

Tanzania 11 dagen

Landeninformatie Tanzania | Reisgidsen | Landkaarten |
Tanzania heeft nog geen massatoerisme waardoor je tijdens een safari nog in alle rust van de grootste wildconcentraties ter wereld kunt genieten. Het is een prachtig en gevarieerd safariland met veel nationale parken en reservaten, grote meren en uitgestrekte savanne. Det levendige stad Arusha is vaak startpunt voor een safari. In de omgeving van de Ngorongoro Crater en de Serengeti leeft de bekende Masai bevolking in hun traditionale felrode en blauwe kleding met hun vee. De Serengeti is wereldberoemd vanwege de jaarlijkse migratie en is het oudste en grootste nationale park van Tanzania. De Ngorongoro Crater wordt wel "Africa's Eden" genoemd vanwege de duizenden dieren die hier in de vulkaankrater leven. Andere bekende trekpleisters zijn de 5.895 m hoge Mount Kilimanjaro die al door velen beklommen is, het pure Selous Game Reserve en Gombe Stream National Park waar de bedreigde chimpansees leven. Na een geweldige safari is het heerlijk bijkomen met een strandverlenging op exotisch specerijeneiland Zanzibar. Het gastvrije Tanzania biedt alles voor een geweldige safari en vakantie. Tanzania is een ideale bestemming voor een rondreis, groepsreis, familiereis, privésafari, kampeerreis, wandelvakantie en safari.
Reizen TanzaniaPrivé safari Het beste van Tanzania & Zanzibar

11-daagse Privé safari Het beste van Tanzania & Zanzibar
KrasRondreis

11 dagen

v.a. € 3273
Reizen Tanzania11-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Ultimate Safari en Zanzibar

Een bijzonder complete rondreis met safari en strand voor een zeer scherpe prijs! Je bezoekt maar liefst vier nationale parken en verblijft op Zanzibar aan het heerlijke strand van de Indische Oceaan. Je maakt kennis met de dieren van de Afrikaanse savanne in Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, de wereldberoemde Serengeti en in de spectaculaire Ngorongoro Krater. Tot slotte verblijf je drie nachten op het tropische Zanzibar met haar specerijen en parelwitte zandstranden. Private / met chauffeurJe reist met je eigen reisgezelschap in een 4WD met privéchauffeur/ranger. FOX heeft alle vluchten en overnachtingen al voor je geregeld en de lodges die we gebruiken voor deze reis zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Tijdens de safari's reis je op basis van volpension en zijn alle game-drives inclusief.
FoxRondreis

11 dagen

v.a. € 3811
Reizen TanzaniaTanzania No Hurries

Spreekt reizen in een rustig tempo door Tanzania u aan, dan is deze rondreis wellicht geschikt voor u. Allereerst acclimatiseert u in Arusha en bezoekt u een Masai dorp in de omgeving om alvast in de Afrikaanse sferen te komen. Daarna reist u door naar Tarangire National Park en Lake Manyara en ziet u de landschappelijke verschillen tussen beide parken. Vervolgens bezoekt u de uitgestrekte savannen van de Serengeti, bekend om de jaarlijkse migrerende gnoes en zebra's die het gebied aandoen op weg naar de Masai Mara in Kenia. Het volgende park herbergt het achtste wereldwonder, de beroemde Ngorongoro-krater. U maakt deze reis per 4-WD safarivoertuig met uw eigen gids, die tevens uw chauffeur is.
Tenzing TravelRondreis

11 dagen

v.a. € 4350
Reizen TanzaniaTanzania Migration Experience

Deze reis staat in het teken van de migratie van gnoes en zebra's, een jaarlijkse gebeurtenis in de Serengeti en Masai Mara in Kenia. Tijdens deze reis verblijft u in karakteristieke lodges en comfortabele tenten van alle gemakken voorzien. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen, het zijn en blijven dieren. De kans dat u de migratie ziet tijdens uw verblijf is dan ook niet te voorspellen, maar u zult bijna zeker grote groepen zebra's en gnoes tegenkomen terwijl ze staan te grazen.
Tenzing Travel

11 dagen

v.a. € 4600

Reisinformatie

Tijdverschil

Zomer: 1 uur later
Winter: 2 uur later

Beste reistijd

Tanzania is het hele jaar te bezoeken.

Na de regen- tijd wordt het steeds groener en staat alles in bloei.

Mrt - mei: lange regentijd

Juni - okt: heet en droog, koele nachten en ochtenden, helder

November - half december: korte regentijd

December - maart: droge tijd

Wild spotten: jun - okt

Beklimming Mount Kilimanjaro: december - februari (warm en helder), juli - september (droog en kouder)

Mount Meru: jun - feb (november regen)

Migratie Serengeti: dec - juli

Weer

Het weer in Tanzania

Reisdocumenten/Visum

Om Tanzania in te komen heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is alsmede een geldig retour- of doorreisticket.

Een visum is verplicht.

Vaccinaties

Informeer minimaal 6 weken van tevoren bij GGD, LCR of een vaccinatiecentrum in de buurt.

Voertaal

Engels, Kiswahili en Arabisch (Zanzibar)

Geld

Tanzaniaanse Shilling (TZS)

Elektriciteit

220-240 Volt.

Adaptor nodig!.

Tip: neem een universele wereldstekker mee.

Reacties reizen naar Tanzania

Plaats een tip of stel een vraag zodat bezoekers van deze website kunnen reageren.