Untitled Document
HomeContactNieuwsbrief
Amerika

Tanzania 14 dagen

Landeninformatie Tanzania | Reisgidsen | Landkaarten |
Tanzania heeft nog geen massatoerisme waardoor je tijdens een safari nog in alle rust van de grootste wildconcentraties ter wereld kunt genieten. Het is een prachtig en gevarieerd safariland met veel nationale parken en reservaten, grote meren en uitgestrekte savanne. Det levendige stad Arusha is vaak startpunt voor een safari. In de omgeving van de Ngorongoro Crater en de Serengeti leeft de bekende Masai bevolking in hun traditionale felrode en blauwe kleding met hun vee. De Serengeti is wereldberoemd vanwege de jaarlijkse migratie en is het oudste en grootste nationale park van Tanzania. De Ngorongoro Crater wordt wel "Africa's Eden" genoemd vanwege de duizenden dieren die hier in de vulkaankrater leven. Andere bekende trekpleisters zijn de 5.895 m hoge Mount Kilimanjaro die al door velen beklommen is, het pure Selous Game Reserve en Gombe Stream National Park waar de bedreigde chimpansees leven. Na een geweldige safari is het heerlijk bijkomen met een strandverlenging op exotisch specerijeneiland Zanzibar. Het gastvrije Tanzania biedt alles voor een geweldige safari en vakantie. Tanzania is een ideale bestemming voor een rondreis, groepsreis, familiereis, privťsafari, kampeerreis, wandelvakantie en safari.
Reizen TanzaniaVolg de grote trek

In deze prachtige Kenia en Tanzania safari nemen we u graag mee naar een van √•s werelds mooiste natuurspektakels. Oftewel,u gaat op zoek naar de grote trek, beter bekend als √’the great migration√“!Geroemd in vele natuurdocumentaires en hoog op het verlanglijstje van iedere natuurliefhebber is deze trek van duizenden tot tienduizenden gnoes en zebra√•s met recht onvergetelijke gebeurtenis. Wanneer u tijdens uw safari midden in de natuur bevind, omringd door al deze dieren, waant u zich pas echt in Afrika. Niet voor niets wordt dit spektakel gezien als n van de grotere wonderen der natuur en een ervaring voor het leven.Naast de wereldberoemde Masai Mara en de Seregenti bezoekt u nog tal van andere prachtige natuurparken zoals de Ngorongoro, Lake Nakuru en Tarangire. Kortom een veelzijdige en complete reis, waarbij natuur en wildlife en leuke overnachtingen deze safari geschikt maken voor zowel jong als oud!In ons voorbeeldprogramma hebben wij gekozen om de safari in Kenia te beginnen en in Tanzania te eindigen, maar andersom is natuurlijk ook mogelijk, graag adviseren wij hierin!
Rondreis

14 dagen

v.a. € 2595
Reizen TanzaniaHet pure van Tanzania en Zanzibar

Ontdek het pure van Tanzania en Zanzibar tijdens deze Tanzania safari groepsreis. U bezoekt naast de bijzondere wildparken ook verschillende lokale stammen om op een leuke manier kennis te maken met de lokale gewoontes en gebruiken. Zo ontmoet u o.a. de Hadzabe tribe, bekend vanwege hun bijzondere √”kliktaal√•. Deze fascinerende gemeenschap leeft al ruim 10.000 jaar rondom het Lake Eyasi meer. Verder maakt u kennis met andere lokale stammen zoals o.a. de beroemde Masai. Tijdens deze prachtige safari groepsrondreis door Tanzania staat naast wildspeuren ook een wandeling door een koffie plantage op het programma en bezoekt u een kleurrijke lokale markt. Uiteraard mogen tijdens een safari in het noordelijke gedeelte van Tanzania de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de altijd boeiende Ngrorongoro Krater niet ontbreken, zij zullen uw reis onvergetelijk maken! Sta oog in oog met het vele wild in deze wereldberoemde wildparken en ervaar de grote kuddes olifanten in het Tarangire National Park. Om zo veel mogelijk te genieten van de Serengeti vliegt u met een klein charter vliegtuigje vanuit de bush en via Arusha door naar Zanzibar om uw reis heerlijk op het strand af te sluiten. U overnacht tijdens deze bijzondere safari in veelal sfeervolle lodges, zodat u het ware Afrika gevoel kunt ervaren!Deze groepsreis wordt aangeboden met Nederlandse reisbegeleiding, wat deze reis nog completer zal maken. Onze Nederlandse reisbegeleiders zijn allen zeer fanatieke Afrikaliefhebbers. Dit zijn ofwel begeleiders van AV-Tours zelf of de reis zal worden begeleid door iemand van onze vaste groep trouwe klanten. Dit zijn klanten die zelf regelmatig op reis gaan en het daarnaast leuk vinden om zo af en toe reizen te begeleiden. Op deze manier kunnen ze hun eigen enthousiasme en passie over Afrika met u delen. Groepsreizen met Nederlandse begeleiding zijn voor maximaal 8 personen per voertuig (maximaal 2 voertuigen per begeleider). Minimale deelname voor deze Kenia groepsreis met Nederlandse begeleiding is 4 personen.
Groepsreizen

14 dagen

v.a. € 2995

Reisinformatie

Tijdverschil

Zomer: 1 uur later
Winter: 2 uur later

Beste reistijd

Tanzania is het hele jaar te bezoeken.

Na de regen- tijd wordt het steeds groener en staat alles in bloei.

Mrt - mei: lange regentijd

Juni - okt: heet en droog, koele nachten en ochtenden, helder

November - half december: korte regentijd

December - maart: droge tijd

Wild spotten: jun - okt

Beklimming Mount Kilimanjaro: december - februari (warm en helder), juli - september (droog en kouder)

Mount Meru: jun - feb (november regen)

Migratie Serengeti: dec - juli

Weer

Het weer in Tanzania

Reisdocumenten/Visum

Om Tanzania in te komen heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is alsmede een geldig retour- of doorreisticket.

Een visum is verplicht.

Vaccinaties

Informeer minimaal 6 weken van tevoren bij GGD, LCR of een vaccinatiecentrum in de buurt.

Voertaal

Engels, Kiswahili en Arabisch (Zanzibar)

Geld

Tanzaniaanse Shilling (TZS)

Elektriciteit

220-240 Volt.

Adaptor nodig!.

Tip: neem een universele wereldstekker mee.

Reacties reizen naar Tanzania

Plaats een tip of stel een vraag zodat bezoekers van deze website kunnen reageren.