Untitled Document
HomeContactNieuwsbrief
Landen Afrika
Informatie Botswana
Reizen Botswana

Botswana accommodatie

Landeninformatie | Reisgidsen | Landkaarten |

Botswana is één van Afrika's meest stabiele landen en tevens een van de meest geliefde bestemmingen in Afrika. Het land is welvarend, dunbevolkt en de mensen zijn zeer vriendelijk. Het is een land van contrasten met de centraal gelegen Kalahari Desert (Kalahari leeuw), de unieke Okavango Delta die per mokoro verkend kan worden en de zoutpannen van Makgadikgadi. Vanwege de luxe accommodaties en hoge toegangsprijzen voor de parken is Botswana een exclusieve vakantiebestemming maar je krijgt er dan ook veel voor terug. Overnachten kan in een luxe lodge of in tented camps, die vaak klein van opzet zijn. De wildparken van Botswana met hoge wildconcentraties horen tot de beste van Afrika. De bekendste parken zijn Chobe National Park waar de grootste populatie olifanten ter wereld te vinden is en Moremi Wildlife Reserve waar nog wilde honden voorkomen. Van een vakantie in indrukwekkend Botswana zul je nog lang nagenieten. Botswana is een ideale bestemming voor een rondreis, safari, familiereis, groepsreis, individuele rondreis en kampeerreis.

Reizen Zuid AfrikaGunn's Camp

Uitzicht op het legendarische Chief's Island en grenzend aan het Moremi Game Reserve, over de locatie van Gunn's Camp geen onvertogen woord. Bij deze luxe accommodatie zijn comfort en rust een gegeven. Uw verblijf hier is 'fully inclusive': uw maaltijden, drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 425
Reizen Zuid AfrikaMoremi Crossing

Op een met palmen omzoomd eilandje in de Okavango Delta ligt het sfeervolle Moremi Crossing. Met slechts 16 tenten is deze eco-vriendelijke accommodatie perfect voor wie op zoek is naar een kleinschalig onderkomen met een intiem karakter.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 425
Reizen Zuid AfrikaRra Dinare

Rra Dinare is gelegen op een stuk privé-land van maar liefst 272 vierkante kilometer. Het kamp grenst aan het Moremi Game Reserve, kijkt uit over de Gomoti-rivier en gaat volledig op in zijn natuurlijke omgeving.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 525
Reizen Zuid AfrikaMma Dinare

Mma Dinare ligt in het 67.000 hectare grote Dinare-concessie. Dit is een privé-landgoed en grenst aan het beroemde Moremi-wildreservaat. Het kamp kijkt uit over de Gomoti-rivier en is gelegen in het weelderige Riverine-bos.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 525
Reizen Zuid AfrikaChobe Game Lodge

Chobe Game Lodge is een sfeervolle bekende lodge in het Chobe National Park. Het park staat bekend om haar kuddes olifanten, het vele wild en de uitgestrekte savannes.
Tenzing TravelAccommodatie

Chobe National Park

v.a. € 575
Reizen Zuid AfrikaLeroo La Tau

Aan de rand van het Makgadikgadi National Park ligt Leroo La Tau. De lodge ligt op een klif, met spectaculair uitzicht. Er zijn natuurlijke drinkplaatsen voor het wild.
Tenzing TravelAccommodatie

Makgadikgadi

v.a. € 575
Reizen Zuid AfrikaXugana Island Lodge

De lodge ligt op het gelijknamige privé-eilandje in het hart van de Okavango Delta. Afgelegen, in een van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden op aarde.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 575
Reizen Zuid AfrikaSavute Safari Lodge

Midden in het savannelandschap van het Chobe National Park ligt de mooie Savute Safari Lodge. Het landschap hier is zeer afwisselend en ongerept. Hier ziet u Afrika op zijn best.
Tenzing TravelAccommodatie

Chobe National Park

v.a. € 575
Reizen Zuid AfrikaCamp Okavango

In het hart van de Okavango Delta ligt het exclusieve Camp Okavango. De grootste inlandige delta ter wereld is een unieke plek op aarde.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 575
Reizen Zuid AfrikaCamp Moremi

Camp Moremi ligt in het Moremi Game Reserve dat wordt gekenmerkt door dichte begroeiing van acacia's, savannelandschap en moerassige gebieden. Het wild is talrijk en zeer gevarieerd.
Tenzing TravelAccommodatie

Moremi Game Reserve

v.a. € 575
Reizen Zuid AfrikaCamp Xakanaxa

De ultieme authentieke safaribeleving! Dat is wat u mag verwachten als u verblijft in het Xakanaxa (uitgesproken als ka-ka-na-ka) Camp midden in het Moremi Game Reserve.
Tenzing TravelAccommodatie

Okavango Delta

v.a. € 575

Reisinformatie

Tijdverschil

Zomer: geen

Winter: 1 uur later

Beste reistijd

Botswana kan het hele jaar bezocht worden. De beste reistijd is tussen april en oktober.

Weer

Het weer in Botswana

Reisdocumenten/Visum

Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Botswana en minimaal 1 lege pagina bevatten.

Een visum is niet nodig.

Vaccinaties

Informeer minimaal 6 weken van tevoren bij GGD, LCR of een vaccinatiecentrum in de buurt.

Voertaal

Engels.

Geld

Pula.

Geldautomaten zijn op de luchthaven aanwezig. Pinautomaten alleen in de grotere steden.

Tip: Visa Credit Card wordt door de meeste banken geaccepteerd.

Elektriciteit

220-230 Volt.

De stopcontacten zijn geschikt voor 3-polige stekkers.

Tip: neem een universele wereldstekker mee.

Reacties reizen naar Botswana

Plaats een tip of stel een vraag zodat bezoekers van deze website kunnen reageren.

Tenzing Travel - Botswana