Untitled Document
HomeContactNieuwsbrief
Laneden Afrika
Informatie Ethiopie
Reizen Ethiopie

EthiopiŽ rondreizen

Landeninformatie | Reisgidsen
EthiopiŽ is als vakantieland niet erg bekend. Het is echter een bijzondere bestemming vol contrasten en extremen, niet alleen qua landschap maar ook qua bevolking. De gastvrije bevolking is arm terwijl het land zelf rijk is aan veel historische schatten zoals in koningsstad Gondar met zijn kastelen en paleizen. Dit geeft je soms het gevoel nog in de Middeleeuwen te zijn. Het noorden is bergachtig en het zuiden bestaat uit droog savannelandschap, er zijn groene heuvels en een indrukwekkende canyon van de Blauwe Nijl. EthiopiŽ is ook het land van de koningin van Sheba en levendig Addis Abeba met de Merkato (openluchtmarkt). Een aantal hoogtepunten zijn o.a. het oude koninkrijk van Axum, een boottocht over het indrukwekkende Tana meer, de rotskerken van Lalibela, de hete Danakil Depression en de 4.620 m hoge berg Mount Ras Dashen in de Simien Mountains. EthiopiŽ heeft ook diverse unieke stammen, meren, ravijnen en prachtige natuurparken waar de bedreigde Ethiopische wolf nog voorkomt. Dit land is vooral geschikt voor avonturiers en cultuurliefhebbers. Een vakantie in EthiopiŽ met zijn aangename klimaat is zowel fascinerend als avontuurlijk. EthiopiŽ is een ideale bestemming voor een rondreis, groepsreis en kampeerreis.
Reizen EthiopieRondreis met Dragoman door Ethiopi? en Kenia

Tijdens dit overland<>-avontuur door EthiopiŽ en Kenia reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het noorden. Echt op avontuur houdt in dat je in aanraking komt met de Konso bevolking, op safari gaat in Samburu Nationaal Park en slaapt in een dorpje waar geen toiletten of stromend water aanwezig zijn. Met Dragoman kom je dicht bij de lokale bevolking en meest ongerepte plekken van EthiopiŽ en Kenia.
BaobabRondreis

v.a. € 765
Reizen EthiopieRondreis NOORD-ETHIOPIň - 16 dagen; Het best bewaarde geheim van Afrika

Wandel tijdens deze EthiopiŽ rondreis over kleurrijke markten en door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela, de obelisken van Aksum en de paleizen van Gondar, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.
Koning AapRondreis

v.a. € 2095
Reizen EthiopieRondreis ETHIOPIň - 23 dagen; Wieg van de mensheid

In drie weken proef je van het mooiste van zowel Noord- als Zuid-EthiopiŽ. Je maakt als het ware twee verschillende reizen door dit culturele hart van Afrika. Een reis door het zuiden is een ontmoeting met het ťchte authentieke Afrika:†typische acacias, rieten hutten, meren met krokodillen en nijlpaarden, en traditionele stammen. Het verrassende noorden neemt je mee op een historische rit langs paleizen, kastelen en unieke grotkerken en een overweldigende natuur met bergen, kloven en watervallen. Voor elk wat wils tijdens deze avontuurlijke EthiopiŽ rondreis!
Koning AapRondreis

v.a. € 2595
Reizen EthiopieRondreis ETHIOPIň - 30 dagen; Wierook en schotellippen

Eťn land, verschillende werelden. Dat is EthiopiŽ. In het bergachtige noorden wordt het leven gedomineerd door het orthodoxe geloof. Daarnaast biedt het droge savannelandschap in het diepe zuiden een schitterend mozaÔek aan primitief levende volkeren, waar tijd een heel andere dimensie heeft. Het verschil tussen deze werelden maken je rondreis EthiopiŽ ťcht uniek.
Koning AapRondreis

v.a. € 2995
Reizen EthiopieRondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezoeken de kleurrijke Maasai en sluiten de reis relaxt af op het eiland Zanzibar. Deze reis is alleen geschikt voor avonturiers met een flinke dosis aanpassingsvermogen doordat we reizen met onze eigen safaritruck, de wegen hier en daar wat hobbels bevatten en we vaak vroeg opstaan om zoveel mogelijk van deze prachtige landen te kunnen zien. We slapen een aantal nachten in hotels, maar wat deze reis echt bijzonder maakt zijn de kampeerovernachtingen tussen het wild en onder de sterrenhemel. Een waar avontuur!
BaobabRondreis

v.a. € 3098

Reacties reizen naar EthiopiŽ

Plaats een tip of stel een vraag zodat bezoekers van deze website kunnen reageren.